CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 4 December 2013

Well tengah hari semalam, i've got a message from Alif. 

"Dok. Ustazah Ruzana da meninggal pagi tadi"

Seriously i was shock.
Terkejut yang amat sangat..
She was one of the best teacher i've ever had.
Dia ajar aku subject Pendidikan Islam.
She's cute, kecik je orangnya..
Parat bahu aku je.. Seriously macam budak tingkatan 1 or 2..
Dia tegas. garang. berdisiplin.
Cikgu kan.. Paham paham jelah..
Ustazah ni tak berapa suka mengajar rujuk buku sangat..
Dia suka bercerita. Kalau ada kelas dia setengah jam, ianya akan mnjadi 40 minit.
Sebab dia takkan cakap stengah jalan. Dia akan habiskan 1 bab yang kitorang tengah belajar tu.
So if pelajar pelajar or cikgu on next class tu nak masuk class, mereka akan tunggu berejam dekat luar class sebab ustazah belum habis cakap.
Dia kelakar, dia cakap main lepas. Seriously open minded.
Aku suka semua cikgu yang ajar pendidikan islam, tapi ustazah ni paling aku suka..
Sebenarnya masa aku form 5, aku tersangatlah nak belajar, so markah exam aku tersangatlah corot. 
Aku selalu fail. Tapi on trial SPM, aku lulus, ustazah bagi aku buku exercise pendidikan islam sebagai hadiah and dia cakap belajar ye...
Kata kata tu aku ingat sampai sekarang..
Lepas SPM, aku dah tak jumpa lagi ustazah..
So kiranya 4 tahun aku tak lost contact dengan dia..
Until yesterday! It was shock.
Aku tengah kerja time tu, aku terus rasa tak bersemangat nak kerja..
And terus call kawan kawan yang lain.

Apa apa pun, takziah buat keluarga ustazah..
Moga arwah ditempatkan di tempat orang orang beriman..
The place that she deserve to live.
Jannah.
I dont know what to say, seriously aku pun rasa kehilangan too..
Whatever it is, alfatihah... :'(

0 dedaun pudina: