CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 3 November 2013

Good Idea?


Aku taktau nak fikir apa dah..
Aku rasa aku gali kubur sendiri..
Mungkin sebab aku yang terlalu friendly?
Sampai susah nak mengelak?
Apa aku fikir ni!!
Oh hye readers.. Sorry meroyan sikit tadi..
Nak story ni.. Nak story sangat! Haha
So bismillah.. :)

Few years ago, aku ada couple dengan sorang hamba Allah ni..
Nama dia Hanafi. Tapi aku panggil dia eppy.
He was my cousin's best friend.
Cousin aku tu nama dia aidil.


Faham kan siapa orang orang yang cuba aku sampaikan ni?
Tah macam mana boleh sangkut tah..
Maybe he was a good looking? Comel? Dia takdelah tinggi mana..
Average. Just like me.
Tinggi lebih kurang aku jugak. Comel isnt it? Hehe
Dia tua setahun je dari aku.
Tak kisahlah tu! Apelah aku ni, cite pasal fizikal orang pulak.. Adoyai..
Before couple tu adelah kadang kadang ternampak dia dekat rumah cousin aku ni..
Aku pulak jenis rapat dengan family cousin aku ni..
I mean like, rapat sangat.. Sampai selalu jugak tido umah cousin aku ni..
And sekarang pun aku dok uma cousin aku tu sebab aku kerja area sana..
senang sikit lah nak pergi kerja.. And selalulah jugak jumpa si eppy ni..
Sebab eppy ni rapat gila dengan family cousin aku.
And family cousin aku anggap eppy macam kembar aidil tu..
Sweet isnt it? :)

So boleh tahan kenal jugak lah eppy ni.
Malangnya aku couple dengan dia time tu tak serious mana..
Aku cuma buat dia cam sparepart aku.
Lagipun time sekolah tu, aku bukannya serious sangat bercouple.
Aku boleh senang senang je dapat boyfriend.
Yeah, pity me.
And kesian dekat eppy jugak.
Sorry eppy.
Okay tutup cerita pasal imbas kembali tu.

Well yesterday, aku kua dengan eppy.
Our hot topic tu pasal flashback tu lah..


Aku nak dia cerita bila start kenal, jumpa, couple, break and so on..
So dia cerita lah.. He talks! A lot!
Kuat bercerita jugak dia ni..
Sebelum ni dia jenis tak banyak cite
 And aku cuma dengar and ketawa..
Dalam hati, mak aih.. Malu beb! Malu sangat!
Aku faham bukan maksud dia nak malukan aku atau apa..
Maybe dia taknak aku jadi camtu lagi..
Boleh jadi jugak kan? Logik logik..


Papehal pun.. Sorry sangat coz aku permainkan perasaan kau ye encik hanafi..
Maybe aku tak macam tu lagi kot sekarang..
Hoped so..
Plus aku rasa sekarang ni aku dah heartless nak bercouple ni..
Well, couple is nice, but for a temporary.
I guess? Hmm.. Aku lagi suka single sekarang.
Sometimes tu ade jugak rasa nak ada boyfriend, alahai.. tu semua common kan..
Tapi kalau nak suruh aku pilih, aku lagi pilih remain single..

Until last night!
Rasa menyesal pulak tanya soalan bodoh dekat dia..
Aku tanya apa status aku dengan dia, tak declare apa apa, tapi dah ber-sayang sayang bagai..
Macam scandal beb.. Haha
Plus, aku dah mula sayangkan dia balik.. 
Senang camtu kan.. Alasan bodoh!
Hahaha.. Tapi betullah tu!


Eppy cakap eppy sayangkan aku and dia anggap aku cam awek dia..
*Berbunga-bunga~~
Tapi aku still tak faham.. Itu bukan jawapan yang aku nak..
Sebelum ni aku rasa ada sekali dua aku tanya dia, tapi dia tak jawab.
Dia menganjing or tukar topik..
Dia memang taknak jawab..
Tapi kali ni eppy memang tak boleh lari..
Aku tanya dalam kereta.
Dalam otak aku ni, kalau dia nak cuma kawan, im totally okay with that.
Aku tak kisah..
But act like friends ONLY!
Masa tu, aku just ingat si eppy ni nak cakap yang dia cuma nak berkawan dengan aku,
Tapi apa yang aku expect tu salah..
Aku tak ingat apa dia cakap, tapi pointnya dia nak kami couple..
Time tu terus macam macam dekat kepala aku ni fikir..
Maybe he might not happy kalau kami couple.
i guess?
Mana taknya, previous awek dia cantik! sexy lak tu~
Dia boleh je dapat yang lagi cantik and baik dari aku.
Tapi kenapa dia bodohkan diri couple dengan aku? Why?


Bukannya tak suka couple dengan eppy balik..
Sebab aku pernah wondering..
Nak rasa couple without any declaration..
Tup tup.. boleh jadi time gini pulak..
Unexpected actually..
Takpelah.. Kita tengok lah jadi camne okay hanafi..
Adakah kita lagi best kalau couple or lagi baik kalau berkawan je..
We'll see about that okay?
I wish us best of luck.
Even though without any declaration, i want us to remember the date.
03 November 2013
Just so you know eppy, aku maybe bukan cam zarith kau kenal dulu..
Aku nak berubah. I mean like, in all aspect.
Based on apa kau cerita semalam, aku rasa aku sangat sangat tak matang time tu!
Budak sekolah la katakan..
 Apa yang aku akan cuba buat lepas ni, 
aku akan cuba faham timetable kau..
aku akan not simply marah if kau takde masa dengan aku time aku perlukan kau.
Thats it. Tak boleh nak fikir apa dah sebab badan dah melekit dah ni. PANAS!
Okay lah, aku nak mandi. Kbai
Assalammualaikum 

0 dedaun pudina: