CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 11 April 2013

Can't bear it anymore


Oh Lord.. What am I suppose to do with the rest of my life? Im such a failure! Its true..
Well senanye ade sebab kenapa aku cakap camtu.. Wait! jangan cuak dulu! haha

Situation: Until today, aku ada makan 2 jenis ubat..
Tapi pada problem aku ni, ada 1 ubat yang sangat sangat bahaya bagi aku lah..
Senanye ubat tu kan menyembuhkan penyakit..
Tapi oleh sebab i cant helped myself, seriously aku terus addict dengan ubat tu..
Dulu aku rasa aku akan hidup sepanjang hidup aku makan ubat tu, aku okay..
But until.... sabtu minggu lepas aku pergi clinic..
sebab nak ubat hormon.. Coz aku dah berbulan tak period.. Normal bagi aku sebab berat badan pun dah meningkat.. Dulu doctor aku cakap tu normal..
Tapi doctor ni tak galakkan aku makan ubat tu..
He said if aku makan ubat hormon tu, aku paksa period tu keluar.. he said, biarkan dia kuar natural..
Tunggu je... Period tu akan keluar.. 
Just remain calm and have a healthy diet or makan makanan yang healthy.
Then aku cerita kisah lama aku kenapa aku gain weight..
Aku cakap aku ada makan ubat...
Then doctor tu cakap 1 ubat aku tu sangat bagus untuk otak aku.. Maybe if faktor nye gain weight tu maybe sikit..
But yang lagi satu tu, doctor tu taktau sebab ubat tu ubat psychiatrist..
Named SEROQUEL.. What is Seroquel?
Apa iru seroquel? Tak pernah dengar ke?
Let me explain..


This is Seroquel.. (aku makan yang 100mg)
The yellow one.. Cute isnt it? :)
Since aku sakit akibat accident dulu tu, aku kena makan ubat ni..
Seroquel ni ubat psychotropic yang digunakan untuk schizophrenia(penyakit mental yang biasanya pada lewat remaja atau awal remaja)

SEROQUEL juga digunakan untuk merawat kemurungan utama. Kesan sampingan SEROQUEL mungkin termasuk PERUBAHAN MOOD ATAU TINGKAH LAKU, sembelit, MENGANTUK, SAKIT KEPALA, dan MASALAH TIDUR. 


Ubat ini juga boleh menyebabkan berat badan yang ketara dan peningkatan dalam paras kolesterol darah anda (atau trigliserida). Kesan ini, bersama-sama dengan kencing manis, boleh meningkatkan risiko anda untuk mendapat penyakit jantung. Bincangkan manfaat dan risiko rawatan dengan doktor anda.

Bahaya isnt it? So dah faham kan kenapa aku gemuk dengan jayanya sekali kan?
Maggots! i miss my 50 pounds!
Now i gained 11 pounds.Sebelum ni lagi lah gila babi punya.. 68 berat aku..
But now alhamdulillah now dah 61.. nak kurangkan lagi 11 kilo! Wish me luck!
Damn ubat ni bahaya isnt it?
But i cant helped it at all!
Im such a failure.
If aku tak makan ubat tu, aku totally takley tido sampai sampai esok..
Tapi malam tu aku akan selalu menguap.. 1 minit tu 2 or 3 kali aku nguap..
Aku tau aku sangat ngantok and mata aku dah exhaust sangat sangat..
So mata rabak serabak-rabaknya.. Dammit!
Then esoknya dalam tengah hari or petang tu aku dah mula pening pening sampai rasa nak termuntah.
Nak taknak, kena jugak makan ubat..
Until then, aku makan jugak..
Then, TIDO! nikmat dia mak aih!! 
So in this situation, what am i suppose to do?
2 option: keep makan ubat tu sampai bila-bila dan bersedia terima apa apa penyakit OR stop makan ubat tu dan depressed gila gaban

I dont know...
Ya Allah.. right now seroquel tu ganggu hormon aku..
Dah la aku jarang period, aku tak normal mana..
then nak ganggu lagi.. Seriously kecewa on that!
Damn! God.. Help me..
You're give me too much test! I cant bear it anymore!

sad sad.. *tutup muka pakai bantal
I have no one. Takde siape boleh faham situasi aku..
I feel like im dying... totally dying..
I dont have any hope at all..
Takde semangat.. Langsung tak.. :'(



1 dedaun pudina:

Nurul Asykin

Yayett.. Xmoo cm2la. Just be u'rself ! ubat tu penting yayet. Just follow je instruction doktor. Mmg ade pro n cons setiap pe yg jdi atau kite bt. Ape2pun, back to basic. Mohon pd Dia yg satu moga yayet sehat sepnuhnyer. Xmoo stress2. Pasal piyod tu, jgn pksa btul ckp doktor, yayet mkn mknn yg seht.okay.. if have anything, pls rajin2 bercerita dgn k.ekin. K.ekin fhm yayet cmne.. Cool okay.. Rindu yayet + gile2 yayet dulu kann.. That was sweet memories. Dancing together, laugh sekuat hati ! Hehehe.. Be strong !

Love,
K.Ekin