CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 22 September 2012

wonder..

Ladies, Sorry, Entry Ni Maybe Sesetengah Dari Y'all Terasa Sikit.. Tapi Ni Fact..Benda Yang Common.. If Y'all Baca Sampai Habis, Bayangkan And Tanya Diri Y'all Sendiri.. Aku Taknak Tahu Jawapan Y'all.. Sendiri Fikir, Sendiri Jawab.. Aku Tanya-Tanya Kat Entry Ni, Y'all Jawab Sendiri.. Jangan Ego.. Jujur lah Pada Diri Sendiri..Selamat Membaca.. Assalammualaikum.. Allahhuakbar!!

Bila ditanya, "Bila Nak Start Pakai Tudung Ni?" (this is for those non-hijabian)
Dalam hati mesti panas telinga kan and cakap "Takde soalan lain ke!!" and jawab kat diorang:
  • Nanti-nanti lah..
  • belom sampai seru..
  • Lek ah dulu.. muda lagi..
  • Panaslah..
  • Tak ade banyak tudung kat rumah lah..
  • Rimas lah pakai tudung ni..
  • Tak terasa lagi nak pakai..
  • Nanti lah.. tunggu dah kawin.. Tak pun tunggu dah tunang ke..
*if ada alasan lain, tell me.. comment this entry.. i wish your feedback.. thank you..


Macam tu kan alasan kau? Jangan tipu lah.. Kebanyakan orang cakap camtu.. Dulu pun aku jawab camtu gak.. Orang terdekat aku pun cakap camni gak..if lain pun, probably cara jawab je lain.. point nya sama...Soalan, why do we answer like that? Actually if kita jawab camni kan, orang tu akan cakap dalam hati or cakap dekat korang, Thats a stupidest reason I ever heard.. Seriously..

NANTI-NANTI LAH.. 
Jangan pernah terfikir nak jawab ni.. silap-silap pelempang kang dapat.. okay girls, nanti-nanti tu sampai bila? tanya diri tu.. tunggu tua? pasti boleh hidup sampai tua? tanya lah.. confirm ka mati bila dah tua nanti? confident sebab takde ape-ape penyakit? wah.. tak doakan lah, tapi mana tau silap-silap nak lintas jalan, kena langgar ke? dok dalam kereta, or drive, then accident, even accident bodoh-bodoh je, sampai ke maut jadinya? tak pernah terfikir? takpe.. aku fikirkan untuk kau.. free jep.. if nanti dah mati, kau nak jawab macam tu ka kat Allah? "alahai.. nanti-nanti lah.." kau rasa ape Allah akan jawab erk? fikirkan..

BELOM SAMPAI SERU..
Jawab ni? haha.. buat lawak eh? nice joke actually.. jawab ni, confirm orang ketawe.. HAHA..LOL.. seru tu nak sampai bila eh? pernah terfikir tak, kalau seru tak datang pun sampai kau mati nanti, kau nak jawab kat Allah yang kau tak belom dapat seru lagi? Then dosa kau tak tutup aurat selama kau tak dapat seru tu siapa nak tanggung eh? sendiri buat, sendiri tanggung lah..just fikir if seru tu tak sampai until kau mati nanti, dosa kau tak tutup aurat tu macam mana eh? 

LEK AH DULU.. MUDA LAGI..
Nak tunggu dah tua baru tutup aurat? Hipokrit! What if kau mati esok? or probably kejap lagi mana tau kau tak sempat berubah jadi lebih baik? what if kau tak sempat bertaubat? what if.. never mind.. jawab tu semua dulu.. redha je? kau memang kuat! haha

PANASLAH..
wow.. kau memang tempah maut! just wanna let cha know, dekat neraka lagi panas.. Dah kebal dengan api-api ni? api-api kat dunia ni just bahang neraka je..tu baru bahang.. belum rasa api neraka tu lagi.. masyaAllah.. tak dapat bayangkan panasnya macam mana.. Kalau kau pakai tudung tu panas, just fikir, kalau tak pakai tudung, panas nya macam mana eh? biarlah tak ikhlas tutup aurat.. sebab tutup aurat ni bukan perlukan keikhlasan, tapi kewajipan. tak ikhlas je mula-mula.. then nanti dah terbiasa, ikhlas jadinya.. any panas-panas thing tu nonsense lah..

TAKDE BANYAK TUDUNG LAH KAT RUMAH..
comparekan if tak bertudung, nak perm,rebond, colourkan,jaga bagai nak gila, buat dekat saloon, berape ek? 100++?? tudung kokak-kokak pun 10 ringgit satu, wow.. boleh beli 10! macam-macam colour boleh beli.. pakai tudung tu tak kena pun tudung tu kena mahal, kualiti terbaik,kena ada manik bagai, matching dengan baju, jenis tudung tebal macam langsir. so fikirkan..its about tutup kepala, rambut, leher and telinga. so theres no need to beli earing, necklace, getah rambut, scarf rambut, sepit-sepit rambut. if nak botak skali pun, kau je yang tau kau botak. nampak tak sebenarnya berhijab ni jimat? fikir-fikirkan lah..

RIMAS LAH PAKAI TUDUNG NI..
speechless.. pathetic! so rimas-rimaskan lah bagi rambut hang tu melayang, terbang-terbang kat muka hang tu, rimas-rimaskan lah kumpul dosa yang jalan bila hang kua rumah tu.. selamat merimas-rimaskan diri!

TAK TERASA LAGI NAK PAKAI..
tanya diri tu lagi, bila sangat lah yang kau terasa nak pakai pulak? kau sebenarnya tak bagi chance kat diri kau pergi ke alam kebaikan.. sebabnya kau rasa hot tak berhijab.. hot menayangkan body kau tu.. fyi, neraka lagi hot. takde sesiapa boleh challenge neraka. HAHA 

NANTILAH TUNGGU DAH KAWIN KE.. TAK PUN TUNGGU TUNANG KE..
 Alahai baiknya bila dah kawin or tunang baru nak tutup aurat.. sayang suami eh? taknak bagi suami tanggung dosa kau tak tutup aurat lagi? sweetnya.. sebelom kau kawin or tunang tu, siapa ek tanggung dosa kau jugak? yes.. ayah, abang and adik lelaki kau yang tanggung.. if diorang dah mati? diorang kena tanggung kat akhirat sana lah..n tak tau pasal ni? okay sekarang aku dah bagitau.. tak kesian kan diorang ke tanggung dosa kau jugak? tak sayang diorang ke? tanya diri tu k..

aku memang highlight kan story pasal ni betul-betul.. sebab others anggap benda ni perkara remeh..so apa kata kau tanya diri tu dengan semua soalan yang aku tanya tu.. if kau terasa tu, alhamdulillah kau masih ada iman.. if masih nak menjawab lagi, wow.. you better check yourself. coz kau bukan kena jawab kat aku.. kau jawab kat Allah nanti.. so prepare yourself.. aku doakan siapa yang baca this, terbuka lah hati kau untuk ke arah kebaikan.. amin.. so assalammualaikum.. salam ahad.. 

0 dedaun pudina: