CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 21 September 2012

Come to think of it

Come to think of it, terasa bodoh pulak if aku berhenti kerja kat Zeus Business Park ni sebab:

1.   Abah yang carikan kerja.
2.    Tak payah buat resume, Tak payah nak kena interview yang beriya dari Mr.Fong sebab dah tau memang confirm-confirm aku dapat kerja kat situ..
3. Aku bekerja as an admin.  
4. Expect kerja aku nanti kena overtime, kerja banyak, ect..tapi ianya tak seperti yang aku jangkakan..
5. Kerja aku: Photostat, Fax, Pick-up the call, Jadi bellgirl bukak kan pintu if ada orang datang.Itu je.. Takde lain.
5.  

6.Senang kan kerja aku? Rest of it, aku just dok kat office, Tengok Vampire Diaries or other dramas, On9, Main game dekat cellphone or main spider solitaire dekat computer.
7.Boleh datang bila-bila masa je sebelum boss datang and balik bila-bila masa je kalau boss takde.
8.  Dah baik dah company bagi meja, kerusi, computer, fax, scanner,speaker untuk aku guna.
9.  Kerja tapi macam tak kerja, kadang-kadang seminggu tu skali je boss mintak tolong Photostat. Kadang-kadang seminggu tu takde kerja langsung.


Okay kan kerja aku nih.. But the truth time is, aku boring. Sebabnya, I’m all alone. Sorang-sorang je kat office ni.. I don’t have any friends to talk to. Sampai kadang-kadang terpaksa cakap sorang diri untuk hilangkan rasa bosan.Pergi lunch sorang-sorang.
Kadang-kadang hati kecil ku menjerit sekuat hati.
Tapi takde orang tau.Apa kan daya..
Kadang-kadang terfikir, dengan diri yang tengah single ni, aku takde peneman..
I don’t have no one to bermanja-manja, bersayang-sayang selain daripada family sendiri.
Tapi aku tak kisah tu, At least time aku menghabiskan masa kerja aku yang 8 jam tu, aku nak rakan sekerja.At least rakan sekerja!
Yang boleh aku berbual, minta tolong ape-ape, menolong rakan sekerja yang digelar “officemate”
At least aku nak rasa worth lah duit gaji aku sebab buat kerja.
Ini tak, aku buat kerja pun tak semenggah, cukup bulan, aku dapat gaji.
Kadang-kadang rasa duit gaji aku tu tak berkat pun..
Entahlah.. Hati aku selalu cakap macam tu kat aku..
Hari-hari aku sedih bila fikirkan pasal ni..
Aku sendirian 24 jam.
Nampak kan bertapa boring nya hidup aku?
I do need someone to talk to L

*Maaflah sebab aku melalut. Aku tulis entry kali ni secara spontan. Tak fikir ayat untuk tulis pun..so bahasa rojak lah jadinya. Sorry once again. If tak faham, boleh faham kan point-point nya? Ouh aku memang pathetic, kau boleh ketawakan aku.

Dipersilakan.

0 dedaun pudina: