CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 12 July 2012

Mom And Dad..

Aku ada family..
family aku baik sangat..
aku taknak ada family yang lain..
family orang tak boleh nak dicompare kan dengan family aku.
family aku perfect sangat..

aku kerja, aku tak tinggal kat rumah.. 
hujung minggu barulah aku balik rumah..
aku tinggal kat rumah nenek aku..
family jauh, even tak berape jauh sangat, aku rasa macam jauh sangat.
dan aku kena pura-pura strong depan mereka..
sebab aku taknak dorang risau keadaan aku..
aku sakit or tak kat sana, 
aku makan or tak kat sana,
aku kena berdikari sendiri..

aku tahu mak aku risau 
mak aku sedih,
tentang nasib aku,
kalau mak aku tahu..
aku doa pada ALLAH..
aku minta ALLAH bagi mak aku menantu lelaki yang baik
sebab aku nak mak aku gembira dan abah tak payah risaukan aku..
aku tahu mereka sangat fikirkan hal aku..

Aku ada 3 adik dan 1 abang yang mereka perlu mereka risaukan..
bukan aku nak mengeluh mereka risaukan aku,
aku tahu mereka sayangkan aku..
sebab tu aku pretend to be strong.
tapi jauh dalam hati aku, aku tengah menangis dengan masalah aku yang bertimbun ni..
aku tak kuat
aku tak tahu aku boleh tempuh lagi or tak another problem yang akan datang kepadaku.
aku berdoa sangat pada ilahi,
aku berdoa untuk kuatkan zahirku untuk tempuh cabaran..

 aku takde kuasa itu 
aku minta ALLAH simpatikan mak dan abah aku..
aku dah tak kisah dah aku cinta atau tak lelaki itu
tapi aku cuma nak mak dengan abah aku tak payah risau2 lagi keadaan aku..
can them?

aku dah dewasa
aku dah 20
even not matured enough
aku try belajar dari kesilapan dan pengalaman
tapi aku tahu mereka rasa aku macam budak2
mereka nak aku duduk dan membesar depan mereka.
tapi takdir hidup aku bukan macam tu
mereka perlu tahu tu

aku kena tinggalkan mereka..
sebab rezeki aku kat larkin..
jauh sikit dari rumah
walaupun jauh sikit, tiap-tiap minggu aku boleh jumpa mereka
berapa banyak kali atau juta kali aku pasrah dengan takdir ini
tapi aku sedih aku sunyi
aku hidup sebab Allah, mak, abah and arwah kakak aku je..
aku dah puas menangis
aku rindu 
aku rindu mak 
aku nak peluk mak
tahu tak aku letih hadapi dunia ni
aku letih
tapi aku hanya mampu peluk bantal

esok pagi aku kena pergi kerja
menghadap manusia-manusia
siapa boleh  dengar jeritan hati aku..

siapa..siapa..
alam,dinding, meja, kerusi semua penat dengar kepenatan aku jerit kecil dalam hati ni..
aku tak sanggup tempuhi semua ni Ya Allah..
kalau boleh, aku nak jerit keluarkan keluhan aku supaya dia pergi jauh-jauh.
perit tahu tak..
takde siapa peduli..

cuma ada satu pertanyaan thru call daripada mak
tanya tengah wat apa dan dah makan ke belum
syukur mak je ada yang care pasal aku
aku tak perasan apa yang berlaku kat diri aku sendiri..
kadang sampai aku lupa basuh baju..lupa masak untuk dinner aku..lupa potong kuku..
lupa beli barang keperluan..
aku dah tak macam manusia normal tahu tak..
aku tak sedar apa berlaku pada diri aku sendiri.
aku tak tipu..
perit tahu tak..
busy memanjang sangat kan..

aku cuma minta mak .. abah dan orang yang halal yang ada di sisi aku..
aku taknak boyfriend aku taknak pakwe aku taknak sume tuh..
tapi takde siapa pun faham
perkataan sabar tu macam udara yang aku kena paksa untuk sedut..
mampukah aku sedut lagi?
InsyaAllah
dengan izin Allah Yang Maha Esa.
Aku berdoa sangat untuk itu
Amin..

0 dedaun pudina: