CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 12 July 2012

Be Yours? I'm Not That Desperate.

keinginan yang meruap-ruap untuk berkawin
semua orang ada keinginan kan
keinginan untuk ada seorang suami, anak yang comel 
family yang bahagia
jangan jadikan tu satu angan-angan 
bukan nak berharap, itu impian kita kan
but now, sikit pun tak menjadikan aku terlalu desperate…

aku masih waras dalam pemilihan..
kadang kan aku rasa seperti aku butterfly yang bebas terbang ke mana-mana..
aku bukan seorang yang mudah mengucapkan cinta..
aku liat untuk membelitkan lidah untuk berpuisi cinta atau apa-apa yang berkaitan dengan cinta
aku rasakan tu terlampau jiwang.
romantik konon
I'm not that kinda person, sorry.
lagipun aku tak ready untuk cintakan orang
walaupun aku banyak kali bercinta sebelum ni, aku dah penat untuk cintakan orang
penat untuk sayangkan orang
penat untuk risaukan keadaan selain family aku sendiri
AKU TAK READY!
tapi bila aku akan ready untuk tu?
esok? lusa? minggu depan? tahun depan? 10 tahun lagi?
atau jadi anak dara tua?
bersediakah aku untuk itu? belum lagi kan?

sekian terima kasih..
jangan tanya atau paksa
mengapa begitu kenapa begini..
sebab aku yakin hati kita milik ALLAH..
kalau kau cintakan aku, bersabarlah tunggu cinta dari aku.
bukan aku tak sayangkan kau, aku cuma belum bersedia.
tolong faham.
maafkan aku.
kalau kau penat untuk tunggu aku, 
aku doakan kau jumpa perempuan yang boleh menyayangi kau dengan sepenuhnya.
selamat tinggal

0 dedaun pudina: