CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 21 June 2012

Elak Dari Kena Saman.



Assalammualaikum.. Hello Bloggers Out There!

ok now aku nak share tips-tips nak elak saman.
entry ni dari  Ari4747. Thank You Dude! 

1: Firstly, sebelum polis datang, adjust rambut bagi nampak elok sket.. So takde lah dia ingat u orang jahat…
2: Identify your kesalahan. Was it speeding? Cakap handphone? Tengah BBM? Tak pakai seatbelt? Number plate? Tinted gelap? Exhaust bising? Or.. all of the above? This is penting as you need to know what to negotiate for.. 
3: Pastu, bile pak pol dah sampai, mintak ampun and mintak maaf.. Cakap kat dia yang kau dah taubat and dont want to do it again. Dah insaf dan sebagainye… The trick here is to buat muke sedih.. Pasrah.. Kalau nak real lagi, titiskan air mata.. Haaaaa…..
4: Then… tengok pak pol response  camne… Dia layan tak? Kalau layan… Continue your acting… Cubit peha bagi air mata tu keluar extra.. But if pak pol tu TAK layan… buat mata kucing… Basically, buat mata macam Pussy Cat in Shrek. Confirm tak boleh tahan… Silap2.. pak pol tu pun nangis sekali…
5: So far so good kan? When you see the pak pol dah lembut, terus admit kat dia… “Yeee… Saya berdosa, saya derhaka, saya akan pulang ke jalan yang benar…” Sambil tunduk bawah dengan tissue nak lap hingus..and also tersedu-sedu… Sedih… Pasrah…
6: By the 5th step, pak pol tu dah bagi balik lesen n IC and we can go on our merry way to minum Teh Tarik in Larkin… Owh! Dont forget to “Berterima kasih” banyak banyak..
Now there you go… Trust me. Before you go for a drive, practice depan cermin to ensure it looks real. 
Terima Kasih…
Selamat Mencuba! Haha

0 dedaun pudina: