CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 10 March 2012

perangai time PLKN dulu

kami wira wirawati harapan bangsa
tiba masa kami berjasa
lalalalala~~
aku dah tak ingat liriknya..
sorry folks! haha
aku taknak cerita suasana kat PLKN ni lah..
aku nak cerita sikit perangai aku, ape yang aku wat, and kebiasaan aku time kat PLKN ni dulu..
boleh? selamat membaca ye beautiful reader..

1. tidur
kebiasaan aku lah, suka tidur time pukul 12 or satu..
aku akan pastikan time aku tidur tu betul-betul gelap, sunyi dan takde gangguan..
time budak-budak dah sedap tidur lah barulah aku tidur..
masa mereka tidur, aku tulis novel, dengar lagu dan kemas locker..

2. kekemasan
aku pentingkan kekemasan pakaian, and tempat aku tidur..
means katil and locker aku..
pakaian aku kena gosok sebelum aku tidur..
aku taknak esok nak guna, baru terhegeh-hegeh nak iron..
aku tak suka buat kerja last minute..
locker aku pulak sentiasa bersih sebab time sebelum tidur, aku takde keje, aku suka kemas locker aku..
aku strict dalam bab-bab gini..

3. basuh baju
aku tak basuh baju tiap-tiap hari sebab aku ni pemalas orangnya..
aku basuh baju bila aku terasa nak basuh or dalam 2,3 hari gitu..
and kalau time hujan, aku suka basuh baju sebab aku rasa bosan..
macam membe aku yang lain, dia suka tidur je time-time hujan.. tapi aku tak..

4. makanan
conclusion is, makanan kat PLKN ni tak sedap!
tapi nasib baik lah aku punya kem ni adik sultan Johor punya..
so dia selalu lah datang kem..
and bini dia masakkan untuk kami semua..
sedap.. yummy..
bangga tau..
okay, aku ni jenis tak suka makan breakfast, so aku tak breakfast.
aku makan lunch je..
and kalau lapar lagi, time malam tu aku kirim kat jurulatih makanan..
or aku just beli burger kat kantin je.. 
kena tunggu lama woo..

5. mandi
aku akan bangun 1 jam awal daripada rutin tu.
contohnye kalau kena berkumpul pukul 6 stengah pagi, aku bangun 5 or 5 stengah untuk mandi dan siap.
sebab budak-budak lain bangun stengah jam awal, so aku takut kalau aku ikot diorang, aku kena tunggu giliran untuk mandi.
so aku dengan kawan aku sorang atau 2 bangun awal.
lagi satu, aku suka mandi ramai-ramai. 
dekat depan kolah ade banyak shower.
tapi takde orng guna. 
cuma aku ngan kawan-kawan aku je yang guna.haha
kalau cam ari tu takde activity, kiteorang mandi same-same..
sangat comel!haha

 

0 dedaun pudina: