CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 10 March 2012

masa kecik-kecik dulu.

assalammualaikum semua.. 
kali ni aku nak cerita sikit ape yang aku suka wat masa kecik-kecik dulu..
mane tau sama dengan korang.. 
mesti korang teringat masa korang kecik-kecik dulu..
okay here we come..

1. van skolah
dulu mase aku kecik, aku pergi sekolah and balik sekolah naik van..
mase aku mula-mula naik van, aku macam jakun sikit..
suka duduk tepi pintu..siapa yang duduk tepi pintu, tugasnye jaga pintu.. 
comel gitu.. collect pahala.. haha...
aku suka jaga pintu tu.. bukakkan pintu untuk orang naik van tu.. 
korang mesti ingat kan? haha

2. jangan, rosak nanti
dulu, aku ada tabiat yang sangat poyo..
iaitu time tengok tv..
 
aku suka masukkan kaki aku dalam baju..
nanti mak aku marah "rosak baju nanti!"
so aku duduk kat sofa jelah..
tapi kaki aku ni 'gapil' sangat nak kelepetkan kusyen tu..
nanti mak marah "rosak kusyen nanti!"
so aku dok kat lantai semula..
tapi dekat dengan tv.. 
nanti mak aku marah aku lagi skali "rosak mata tu nanti!"
kalau aku sakitkan hati mak aku, aku buat ketiga-tiga dalam satu masa skali gus..
memang nyirap mak aku time tu..haha


3.papan itu musuh aku.
masa kecik-kecik, aku tak suka pergi ke kedai gunting rambut.
sebabnye kalau time giliran aku je,tauke gunting rambut tu letakkan papan atas pemegang kerusi tu.. 
tak suka aku dengan papan tu!
benci aku! terasa macam diri aku ni pendek.
sedih tau.haha.. korang pun kan?

4. janji hampeh.
masa aku darjah 1, aku sangat takut nak pergi sekolah.
so mak aku kena ada dengan aku sampai aku balik sekolah.
aku duduk kat belakang sekali tepi pintu.
time belajar, aku akan pastikan mak aku ada dok tepi tangga tu temankan aku..
kalau mak aku lari balik rumah, aku mintak kebenaran pergi ke tandas.
tapi bukan pergi tandas. pergi balik ke rumah. 
tanpa bawak beg dan barang-barang sekolah aku yang ada di sekolah tu.
aku balik rumah jalan kaki sorang-sorang..
then kalau aku ikut bapak aku pergi giant, aku akan pergi ke bahagian mainan..
then aku akan merengek kat abah sebab nak mainan tu..
tapi abah suruh aku janji yang esok mak tak payah temankan aku kat sekolah.
aku beriye janji sebab nakkan mainan tu..
bila dah dapat, esoknya aku taknak pergi sekolah kalau mak aku tak temankan aku..
hampeh kan?haha

5. patung kertas
masa dulu, aku suka main patung kertas kat rumah nenek aku..
kat bawah meja, aku main ramai-ramai dengan adik-adik aku, aida, arifa, and iylia..
main tah ape-ape lah time tu...
sebelum main, aku beli kat kedai atas.. so pergi dengan diorang tu ramai-ramai..
bershopping lah tah ape-ape kat sane.. haha
mesti korang pun suka beli patung kertas kan? haha
satu patung kertas tu 20 sen je..

okay people.. thats it.. nanti aku buat edisi kedua and ketiga pulak ye.. sabar eh.. thank you for reading this..
assalammualaikum.. :)

0 dedaun pudina: