CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 14 November 2011

what the??


"perangai macam taik, ade hati nak pakai tudung? blah la wei.. "

" kau nie an, mesti sekejap je kan kau pakai tudung tu"

" kau ingat kau lawa ke pakai tudung? takyah perasan la wei"

"kalau dalaman kau macam haramjadah, takyah nak cover la wei. "

"alahai kalau kau tu nak pakai tudung stakat nak nampak cantik, baik takyah la. "


hmm.. mulut orang kan..
sebenarnya banyak lagi kritikan yang aku dapat dari orang sekeliling and orang yang tak kenal betul-betul aku siapa..
tapi aku nak buat macam mana..
aku cuma mampu tersenyum je..
diorang ade mulut..
tak boleh nak tutup..
kalau cakap pun nak wat ape..
wat membazir air liur je..
nanti ade je yang diorang melawan cakap aku..
so better diam kan??


aku tahu perangai aku macam kimak..
aku cuba untuk berubah..
aku berubah sikit-sikit..
maybe tak semua nampak lagi..
aku pun tak suruh y'all nampak betul-betul..
sikit-sikit lah..
okay?? 


sekejap je pakai tudung?
wah.. kata-kata tu satu doa tau..
tapi Allah hanye terima doa yang baik je..
aku pun berdoa aku akan terus pakai tudung..
ade orang cakap boleh hilang kawan kalau kita start pakai tudung..
yeke tu?
setakat nie belum ade lagi membe aku yang taknak kawan dengan aku sebab aku pakai tudung..
harap-harap takde lagi lah..
aku percaya kawan-kawan aku semua nya memahami aku and suka aku bertudung sekarang..
amin..


orang yang pakai tudung nie kena orang lawa ke?
tak semestinya kan..
semua makhluk Allah cantik..
ade mate,hidung dan sebagainya tu kire okay lah kan??
haha..i'm kidding..
aku tak perasan pun.. 
aku pakai tudung nie nak tutup aurat je! okay!
nothing else!
titik.
bukan sebab nak cover pape and nak cantik.
araso?(paham tak?)


wah kalau dalaman cam hampeh,takyah nak cover?
wah.. dalaman aku nie kau tau ke se-kimak mana?
tak fikir kebaikan aku pulak?
err?? speechless? please do.
aku tak cover dalaman aku pun..
semua kawan-kawan aku tau perangai aku macam mana..
aku tak suka cover cun..
so aku pun tak suka jugak lah cover ape-ape okay..


pakai tudung stakat nak nampak cantik?
OMG..saya pakai tudung kerana Allah S.W.T..
nothing else..
saya memang tak cantik..
cuma ade rupa..
nampak saya ade macam haiwan tak?
tak kan?
nampak cam manusia kan?
so tulah membezakan saya dengan makhluk lain..


so okay peeps! thats all for this week!
actually 3 hari setakat nak reblog kali nie..
bila nak tulis je,ade aje kerja..
so harap paham lah okay!
hehe..baca kat notes facebook je?
adoyai..
click sini.. barulah awesome!
baca kat blog baru best. 
okay dear, next time aku re-blog lagi eh..
thanks for reading,beautiful readers!
assalammualaikum.. kalau tak jawab, dosa.. kalau jawab, sayang!!

0 dedaun pudina: