CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 26 September 2011

bertudung..


haish issue tudung jadi topik aku pade hari ini..
ade jugak membe-membe aku yang puji aku dah bertudung sekarang..
nampak lagi comel diorang cakap..
whatever it is,thank you so much..
aku happy even tu cuma amik hati..
semua ciptaan Allah cantik..
if tak ade yang cantik pun,Allah bagi dia kelebihan..
kelebihan ape,kita pun tak tahu..
kene pandai-pandai cari tahu lah ye..
ok back to the topic..
ade membe-membe aku cakap dia belum dapat seru daripada Allah nak bertudung lagi..
come on lah..
kalau nak tunggu seru korang tu,sampai kiamat pun belum tentu seru tu sampai..
y'all islam kan..
bukti kan kat people out there yang y'all islam..
alahai stakat label islam kat IC je baik tak payah..
bertudung lah salah satu nya membuktikan yang y'all islam..
y'all boleh pegang kata-kata aku nie..
kan y'all nampak manis bertudung..
y'all pun  tahu kan ape hukum tak bertudung..
pikir sendiri la wei..
y'all nak pikul dosa tak bertudung y'all tu sampai bila??
macam lah y'all tak banyak buat dosa..
aku cakap nie pun bukannya aku nak cakap aku tak ada dosa..
aku pun banyak dosa..
tapi aku cuba untuk tak buat lagi..
aku cuba insaf..
bukan nak berbangga..
tapi nak bagi y'all fikir sikit..
Allah dah kurniakan otak kan?
so pandai-pandai y'all lah gunakan otak nie ke jalan yang benar..
dulu aku banyak buat dosa..
tak terkata banyak  nya...
y'all plak??
mesti sama dengan aku kan??
aku terfikir..
aku nie pun tak dapat seruan Allah untuk aku bertudung pun..
tetapi kenapa aku bertudung??
bila banyak berfikir tentang nya,aku bertudung kerana Allah..
yang kedua nya kerana arwah kakak aku..
aku berdoa n berharap pahala aku bertudung nie bileh bagi sikit kat dia di alam sana..
yang ketiga nya,aku kesian dengan bapak n abang aku sebab tanggung dosa aku tak bertudung..
so sebab tu lah aku bertudung sekarang..
aku tak peduli orang nak kata apa..
nak katakan aku kelihatan gemuk pakai tudung ke,aku dah tak kisah semua tu..
yang penting aku buat apa yang Allah suruh..
so to all muslimah out there,what are you waiting for?
START WEARING HIJAB.
y'all will look adorable wearing hijab..

0 dedaun pudina: