CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Sunday, 7 August 2011

padang masyar part 2


okay yang ni part 2..
yang aku baca n yang aku ingat je aku bgtau y'all okay..
yang aku ingat, time kat pasang masyar tu. memang gelap gegelap-gelapnya..
bintang pun kumpul kat 1 kawasan..
tengok laut,apinyala-nyala kat permukaan dia..
tiba-tiba semua dengar 1 bunyi yang dasyat dari pihak atas..
rupa-rupanya langit setebal 500 tahun perjalanan tu tiba-tiba pecah n terkeluarlah malaikat..
semua terkejut sangat-sangat bila tengok jasad malaikat yang besar n gagah tu...
time tu jugak,matahari dekat dengan kepala..
panas plus-plus la sebab dihimpit dengan manusia-manusia lain..
yelah dari zaman nabi adam la katekan..
bayangkan lah,tak ade ruang pun untuk jalan..
sampai tapak kaki seseorang ade kat tapak kaki orang..
n kita dok sana bukan sehari,tapi beribu-ribu tahun..
sampai terdengar 1 pukulan yang kuat sangat..
mula-mula orang ingat azab turun lagi,
tetapi orang-orang tengok 8 malaikat  bawak arasyi-ar-rahman sambil mentasbih puji tuhan dengan kuat skali..
contohnye orang yang makan rasuah,dia macam babi..
ade yang pekak n bisu sebab taksub nan amalan yang diorang buat..
ade yg orang dlm keadaan mabuk,orang-orang tu suka cerita hal-hal duniawi..
ade orang yg dalam keadaan darah yg busuk gila sentiasa keluar dari mulut dia sebab dia dulu suka tipu dalam perniagaan dia..
hmm..nak story panjang-panjang pun tak guna gak..
takut salah..hehe
so y'all baca kat buku je k..ngee..assalammualaikum..

0 dedaun pudina: