CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 11 March 2011

Ber-Happy-Happy-An.

poor quality picture.Haha 

Hello Hello my beautiful reader. Howwa you? reply je kat chatbox tu ok?haha. Post kali ni nak cite cikit la pasal status aku. Aku pun pelik kenape aku nak post bende bukan2 kali ni tp ni blog aku, suke hati aku lah.haha.ok,  Im totally single. Tak ada boyfriend/balak/pakwe or so on. Tak ada jugak scandal, sparepart or laki2 yang just nak back up.So bila dah cakap single tu means bukan hak milik sape2. just hak milik Encik majid a.k.a Abah.faham?  Bukan sebab aku nie reject lelaki, lesbian, tak laku or ape2 tapi maybe disebabkan orang sekeliling n keadaan aku sekarang yang buat aku lagi suka nak hidup bersingle.

Plus dengan study yang tah hape2 plus aku memang terasa sangat-sangat bodoh untuk study. Aku rasa kalau aku dengan keadaan serabut nak study n bercouple2 nie, wat aku rase makin bertambah2 stress. aku tengok membe2 aku yang sedang angau dilamun cintan2 nie punya study agak cikit2 la nak ke parettt(means nak ke alam kegagalan.chewah..) then dari membe2 aku jugak lah yang watkan aku berpikir kenape buang masa bercouple.hurmm.. tahlah erk.. tu hak diorang lah nak couple ka, ape ka. janji diorang happy. And dengan study jugak lah aku rase aku perlukan seseorang yang boleh push aku dari belakang all the time. And sekarang aku amat perlukan 2 pupu aku iaitu Anyu and kakak aku sendiri iaitu Zurina.  Sekarang nie pun aku lebih senang berkawan dengan ketua class aku iaitu eton(bukan nama sebenar).Dia banyak ajar aku. Sorry to Noly n Echa. Bukan aku tak suka kawan nan korang.Aku suka sangat. Tapi for certain2 masa, aku perlukan seseorang yang serious dengan study and ley ajar aku. Hope korang faham. skali lagi aku cakap,aku suka kawan nan korang.. hug hug! So aku banyak fikir pasal final aku yang lagi 3 minggu daripade nak ade boyfriend2 nie.

Then ape lagi erk.. Lately nie aku memang jarang pegang phone sampai ade skali tu tertinggal phonenya kat rumah.Nasib baik rumah tak berape jauh.Kalau tak, jenuh jugak.rase malas nak suruh akak aku antar phonenya tapi disebabkan nak set alarm punya pasal, suruh jugak lah dia hantar.haha.Kadang2 phone aku memang bersepah sampai nak guna phone baru suruh membe aku miscall and mulakan kerja mencari phone.haha.

Lagi? Aku penat bercouple2 and jadi milik orang untuk sementara. Aku pikir2 balik,sekarang nie aku couple pun rase membazir. Paling lama couple pun 2 or 3 tahun? Lebih baik aku tunggu sampai ade rumah sendiri,kereta sendiri, kerje yang tetap. Then baru pikir2 pasal jodoh nie. betul tak?haha. Lagi pun betul jugak cakap anyu, kite nie bukan milik boyfriend kita.so takyah la nak poyo2 letak "own-own" nie. geli lah. seriously. diorang tak tahu ke diorang tu milik mak bapak diorang? spender korang tu boyfriend korang beli ka? mak bapak kan? urgghhh..bila pikir-pikir balik, aku ley listkan keburukan idop bercouple. nak tahu? mana lah tahu y'all ada lain2 ke, so y'all ley bgtahu aku.

1. Buang masa je couple2 ni.tu dah semestinya.
2. Kalau dah sayang je, kena ikot cakap boyfriend kita.
3. Menahan mata tak tido malam bukan sebab study tapi BERGAYUT phone.
4. Menyusahkan diri kene kejut boyfriend pagi2.sayang lah KONONNYA.
5.Berhabis duit.(ni untuk boyfriend yang tak reti nak blanje awek dia lah.tak guna punya boyfriend n bodohnya aweknya.)
6. Kredit cepat habis.(ini sudah semestinya.)bukannya habis duit sebab call mak bapak sebaliknya call boyfriend.rindu lah kononnya. What a pathetic.Bajet romantic.haha
7. Bazirkan air mata sebab gaduh dengan boyfriend. What the fuck?? haha. bangang nama nya tu.
8. Bila dah ada boyfriend, macam dah takda topic lain dah nak dok cite dengan membe. Balik2 boyfriend, boyfriend, n boyfriend! sampai membe sendiri pun dok nak termuntah. 
9. tak ley kawan dah dengan membe2 laki sebab KONONNYE nak jaga hati boyfriend. JUJUR la KONON.
10. Hilang dara. (ni untuk penpuan2 yang teramat bodoh percayakan boyfriend dia.LOL)
11. Study pun dah ke LAUT. paham jela bila dah sodarp dilamun CINTA ni.yuck!
12. Baik hati bebenor sampai bagi pinjam duit kat boyfriend. lagi teruk, saving diorang siap soh boyfriend pegangkan.Memang macam gampang.

stakat ni tu jela yang aku ley pikir.otak pun dah agak lambat loading sebab nak tidur.N sebab tu lah aku dah lama dok single.(BUT AVAILABLE)umm.. kalau ada idea untuk aku tambah2kan untuk next lost, y'all ley hantar kat fb or chatcox kat sebelah ni ye.XOXO

*post kali ini tidak ada kena mengena dengan hidup atau mati. ini hanyalah untuk bacaan semata-mata  and insyaAllah menjadi pengajaran untuk y'all2. Lastly, lebih baik ingat parents n yang pastinya ingat ALLAH daripada ingat boyfriend. bukan nak soh y'll break nan boyfriend2 y'all tu tapi berpade2 lah kalau nak bercouple tu. ok? bubye :)

2 dedaun pudina:

Zurina Majid

sokong! buat julung kalinya aku kagum dengan penulisan ko. hehe.

just sassy

really awesome idea from zarith..yg btl bg aku 2 no 6 je..=D haha....trase i...no 8 tu btl ckt2..haha