CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 9 February 2011

Beloved Siblings.

Hi peeps, Kali ni aku nak story morry cikit kat korang pasal sibling aku. Kepade abang, kakak n adik2 ku, jangan marah ye aku ngumpat pasal korang.. hihi

#1- ZULHELMI BIN ABDUL MAJID
So nie lah abang aku. aku n adik bradik aku panggil dia emy je.. Takde abg2 ni okay. geli-geliman je.haha.. he's 24. Kerja kat upin ipin punya company bahagian compositing. Dia dok kat ceruk mana pun aku taktau.. Sebab dia nie jenis malas nak amik port sangat dengan adik bradik.Dia cuma tau, awek dia, cicak,sugar glider n kerja dia je.. yang lain dia memang taknak amik tahu. Tarak guna punya abang..hahaha.. Jarang la jumpe mamat nie.. Dia akan balik jb bila ade hal je an.. langsung tak rindu dekat adik2 dia..waa..haha..Mamat nie agak kedekut jugak la macam bapaknye.. hehe.. Yang pandai mengayat mamat ni cume kakak aku je.. Geram cikit nan dia nie sebab muke dia yang paling putih, takde jerawat,bersih je muke dia..huhu.. Kalau nak dibandingkan nan aku..hurmm.. haha.. hurmm.. Ape lagi erk pasal dia nie.. Dia nie langsung tak minat bola n sukan2 yang ade.. Memang kaki bangku... Agak pelik jugak la dia nie..

#02-ZURINA KALTHUM BINTI ABDUL MAJID
OK minah nie pulak kakak aku.. Kiteorang panggil dia kakngah.. langsung tak vogue kan?hahaha.. sajak la nan muke dia tu..haha..she's 22.. Dia nie more to wat2 plan la ikot bapak tercinte.. dia nie gila bola..aku pon memang tak faham dengan minah sekor ni.. Dah terbalik agaknye... Hoho.. Minah nie kuat tido.. Letak la bom sebelah telinge dia, dia takkan sedar.. Minah nie macam burung hantu cikit.. tido pukul 5 pagi then pukul 4 petang baru nak bangun.. Dia nie terikiut cikit perangai emy.. Kire banyak la persamaan nan emy tu.. Dia nie gilakan rabbit.. Kalau nampak rabbit, mule la kemam bibir.. Macam bangang.. pemalas orangnye minah nie... Maybe sbb dia malas n kuat tido la watkan dia pandai..hahaha.. Stakat nie tu je kot yang aku tau pasal minah gonjeng nie..

#03- ZARITH AUFISYA BINTI ABDUL MAJID(ITULAH AKU DENGGGG)

#04-ZAMIRA AISYA BINTI ABDUL MAJID

Ni plak adik aku yang pertame, kiteorang panggil dia IYA je.. Kadang2 panggil dia mok, chai..haha. sebab dia mok mok n dulu dia jadi pencacai kejap.LOL.Minah nie aku tengok jarang makan, tapi taktau kenape dia makin gemok..hahaha. dulu mase dia kecik2, dia keding gila then bapak aku,akak aku n aku yang pakse dia makan banyak2..so skang dia dah terlebih makan n beratnye lebih dari aku..hihi.dia nie pencinta haiwan..takley tengok bende yang gebu2, mesti dia geram. pelik2 je dia nie..Aku nie takley jumpe sangat minah nie. Kalau jumpe mesti gado.. huhu.. Iya nie kaki bodek. takley bawak g shopping complex. Kalau jumpe barang yang dia nak, mulelah ngesel2 kat abah mintak belikan.. Hampeh tol dak nie..hahaha.. 

#)05- ZULKHAIRI BIN ABDUL MAJID
Budak bajek comel nie pulak adik laki aku.. family aku panggil dia heri.. dia nie kuat nganjing cikit. suke buat lawak.. sebab tu kiteorang suke dia.. pemalas orangnye macam kakak dia zurina tu.. Kadang2 kalau nak mintak tolong dia sampai kene ugut baru dia tolong.. tu pun dia bising2 gak..huhu.. Dia ade psp.. tapi kalau dia main psp dia, dia akan jadi tersangat2 lah sombong dan takkan layan orang lain.. aku ni kalau nak mintak tolong dengan dia, aku akan ugut dia kalau dia taknak tolong aku,aku amik psp dia bawak balik poli..then dia baru la nak tolong..hahaha.. Dia suke nyanyi lagu zombie-the cranberries n you're my everyhing. lagu lain dia tak tau sangat.. n dia suke berzikir n azan.. dulu mase dia kecik2 dia suke bace al fatihah kat dalam bilik air.. Adoyai.. teruk noo la budak kecik sorang ni... 

#06-ZETI ALYSA BINTI ABDUL MAJID
nie yang last skali.. no more adik.. parents aku dah tak larat..hehe.. kitorang nie panggil dak kecik nie zeti je.. minah nie agak gedik2 cikit.. kuat merabe mak aku time mak aku tengok tv n tido.. kuat gila berangan.. suka pakai make up.. tapi kakak2 nye agak kedekut nak bagi dia pakai make up..bukan ape..bahaye woo.. dia nie kalau kat rumah memang kuat memekak.. selalu kena marah sebab tak ley control suarenye yang nyaring ala2 ziana zain.tapi yang bestnye minah ni, dia nie rajin.. Kalau mintak tolong ape2, mesti dia tolong.. sbb tu aku agak syg kat dia nie.. Bukan nak guna2 kan dia.. sebab dia baik..tu je.. muah2..hahahaha..

*mengambil masa 3 hari nak tulis post kali nie sebab ketandusan idea n busy.. harap maaf ye kawan2..hehehe