CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, 11 December 2010


Rasa nak give up and berhenti belajar kat politeknik tu.. Tapi bila fikir-fikir balik, Kesian dekat abah.. Dia yang uruskan hal-hal poli.. 3 hari sebelum daftar poli baru aku setuju masuk poli tu.. Nak ikutkan hati memang taknak.. Pergi pun bukan dengan rela hati..Abah pun dah keluarkan banyak duit untuk aku..Takkan lah aku nak blow macam tu je kan.. Seems like parents aku suka sangat aku masuk ipta.. Tapi dalam hati aku, benci,meluat, menyampah, and jijik dekat poli tu.. Aku cuba try suka kat poli and wat dang kalau ada benda yang aku tak suka pasal poli tu.. Tapi still tak boleh.. Aku memang nak give up! I'm a quitter.. I'm useless.. semua orang kat poli buat aku benci diorang. Buat aku suka sendirian, suka termenung..

Aku realize yang sekarang nie aku selalu berdoa n berharap kat Allah supaya tabahkan hati aku..Baru sekarang ingat tuhan..Khilafnya aku.. Semua orang nasihat kat aku.. Benda yang sama.. Semua hanya mampu cakap.. Tapi aku yang hadap semua nie.. Aku yang tak boleh tahan.. Aku tak salahkan semua.. Malah aku berterima kasih kat semua sebab buat aku tenang even buat seketika.. Aku cuma happy bila kat rumah.. Dengan family aku.. Bila aku balik rumah, Aku suka spend time dengan diorang.. Aku sedar selama nie aku selalu abaikan diorang.. Buat hal aku sendiri.. Tapi sekarang aku rasa nak sangat habiskan masa aku nan family even buat beberapa hari..Hurmm.. Tengok lah nanti if aku rasa tetap tak boleh tahan dengan poli, aku berambos je..

0 dedaun pudina: