CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 16 November 2010

People Go Wild. (Part 1)


Actually this post tak dedicate kat siapa-siapa pun okay... Tapi if y'all terasa, I'm sorry. I didn't meant to mocking you. Cuma lately nie banyak fikir je pasal MANUSIA-MANUSIA sekeliling i. Curious je kenapa orang semakin berlumba-lumba nak merosakkan diri sendiri walaupun dah tahu benda tu tak mendatangkan faedah LANGSUNG? okay i give you some example untuk bagi y'all faham. example nya: clubbing. Lagi-lagi orang melayu. Oh gosh. Diorang ingat diorang hebat ke pergi sana? Siap amik pic minum arak. Even dah tau minum arak tu berdosa, Then upload dekat Facebook, Myspace or ape-ape lah.. Oh hebatnya anda kan? come on lah.. Kalau other race yang nak pergi, I don't care. Ini tak, MELAYU?? I mean ISLAM? y'all fikir y'all hebat ke dah jejakkan kaki ke sana? I think y'all not matured yet lah. Siap jakun lagi tu?? Pergh... Memang tak boleh blah.. y'all dari keturunan orang-orang jakun ke? Haha.. Shame on you la..Pergi tempat-tempat macam tu, minum arak nak tunjuk-tunjuk, berjoget-joget, dengar music yang tah apa-apa. They're not music. They're NOISE. okay? N pada i, pergi ke tempat-tempat macam tu boleh pecah my eardrum. Sorry to say lah okay..But it's true. I don't care if y'all nak kata yang i nie outdated or apa-apa lah, But i don't clubs like bitches. y'all might ketawa baca post i nie or nak deny kan apa yang i cakap, but trust me, semua kata-kata i ada betulnya. I didn't say that i'm kind,good or whatever. Tapi i tahu apa yang boleh n apa yang tak boleh. N paling tidak pun, I tak jakun like y'all. Haha.. It's up to you okay.. I tengok y'all-y'all yang tah apa-apa nie pun bukannya dari golongan kurang ajaran. kan? So fikir-fikirkan lah mana baik n mana yang tak.. Kalau y'all still nak jadi macam nie, No one bans you. Y'all dah besar.. Sampai bila y'all nak malukan your own parents? Geezzz.... Perempuan/lelaki yang baik takkan pilih their future wife/husband dari golongan-golongan macam y'all. N y'all nak perempuan/lelaki yang baik-baik sahaje kan?? Oh ba...change yourself first okay? Kalau tak, kawin je dengan perempuan/lelaki yang same as you guys. Whatever it is, Y'all should think more bout your future. Not enjoy all the time.

Love,
Zarith Aufisya.

1 dedaun pudina:

Dante

Budaya barat dah tetap lock kt dlm otak mereka. Because in most western countries, bdk2 umur 14-16 dah tgh minum, asmara, etc. So bdk sini fikirkan, 'Klo amerika blh bt, kita pn blh bt. Malaysia Boleh, mah.'

Pfftt.. Yeah. Malaysia, in my eyes, mcm budak kecik. Apa die tgk, die akan ikut. Learn2thinkforyourself.

But, Zarith, bukan smua bdk yg pegi klab, nk tnjk2. Ade yg pegi situ utk relax je. Nak release stress, or nk enjoy. Also, because I listen to a lot of club music, it's not really noise. Lol. Once you really listen to it and feel it, it'll sound pretty good. But that's all personal opinion. ;)