CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, 16 November 2010

Likey Very Much.


Well this is from my beloved cousin named Iylia.

She said : personally, i think its the gomen's fault coz they keep forcing us to be and to think like the 'barat' people. they think that by suro kte buat mcm tu, bangsa kte akan lg maju. then nk salahkn makbapak pulak kononnye xgeti jage anak sampai mcm2 kes kuar kt tv sbb pergaulan bebas. then makbapak salahkan anak sbb berkawan xtentu hala. anak jadi stress and do wtv they want behind their parents' back and it keeps on going like on a wheel. And now, sebok pula nk tayang2 cite2 indon yg ntah mende2 tu. banggakan sgt indon2 smpai siap biarkn ade restoran ayam-penyet eh?? ak dgr pun da geli nk mkn. kte bgge2kn cite+music+makanan dari sne tp dorg kt sne tindas org kte yg ade kt tmpt dorg. mcm ni ke bangsa yg the gomen's nk create? sibuk nk semua guna english sbb international language. fine, kite sume ikutkn. last2, nk tuka balik ke bm sbb ramai budak melayu fail bahasa sendiri. ape kes? pendirian xtetap, pastu nk menyusahkan org lain. pasal sosial2 punya kes tu pulak, most budak melayu islam skrg just islam keturunan je. kt ic je islam. agaknye sbb da xde hala tuju, tu yg nk tiru bangsa lain. org minum arak, clubbing, and sgle mcm lagi, budak melayu kite nk buat jugak. bangga sgt nk jadi mcm dorg. betullah dorg sahut saranan kerajaan tu. tp niat kerajaan nk naikkan bangsa kita. tp budak2 bangsa kita menjatuhkn bangsa sendiri. pastu tau lak nak malu. mse buat xtau malu. ni r budak melayu skrg. at times, ak rase malu jadi budak melayu islam sbb kes2 mcm ni r. sbb segelintir, kita yg lain2 yg kne teroknye. mmg mengundang r kn. that's all frm me. hehe, panjangkn? ni baru yg typing. belum ak membebel lagi sal ni. =P

well as y'all baca nie, tahu la kan yang dia memang bukak banyak topik. Dia nie dah boleh masok politik dah. Just like my dad. Suka cakap this kinda things. I think tak boleh la nak salah kan parents coz it all comes from ourself. Anak-anak yang salah bergaul, kawan dengan budak yang tah apa-apa then bila dah salah, nak salahkan parents. oh ba..senangnya lah nak lepas dari kesalahan sendiri. About the endon-endon things, i taktau sangat la pasal ni tapi ada dengar-dengar jugak.. pada i, takde cite endon pun takpe kot. cite endon nie ONLY mengajar people untuk ada sifat dendam. tu jea.. Tak percaya? tengok lah sendiri.. Cerita yang suka dengki-mendengki, dendam, sifat busuk hati n ect.. yang kelakarnya kebanyakkan cerita endon mesti ada scene hilang ingatan n accident. tak sah kalau takda.haha..other, poco-poco tu hanyalah step yang biasa-biasa je. budak-budak pun boleh create step macam tu.so nampak sangatlah endon langsung tak creative. haha. don't worry la... malaysia nie lagi advance n creative. N i'm proud to be a Malaysian.Foods, setakat nasi padang, bakso, tu pun nak jadi issue, god nampak sangatlah endon dah takda point nak beta with Malaysia. Music, sorry i tak dengar lagu endon lagi. pada i lagu-lagu mereka macam haram.haha. About the social,i guess you're right. Just keturunan. Nama je islam. sorry, i tak suka sebenarnya cakap bout religion, tapi i tak buat benda yang memalukan agama sendiri.Kalau dah sampai other race n religion pun pertikaikan soal nie, kita terus speechless. apa patut jawab?? Tak malu ke? Oh ba...Malunya. Nak tiru bangsa lain? tukar agama dulu la i rasa. jangan nak malukan agama sendiri. Tak sekolah agama ka? Paling kuman pun, Kat sekolah tak belajar ke apa hukum menjatuhkan agama sendiri? Y'all jawab sekarang. Pergi mampus lah dengan bangsa lain. They're all makan babi maa. Baru-baru nie hangat video budak melayu kiss dekat khalayak ramai.location: Kuala Lumpur. Gosh. Get a room la derr... Perempuan tu serupa bitch. Laki bajek romantik. issue? perempuan tu pilih KLCC? oh ba..bodohnya... such a childish. yeah, sorang salah, semua yang kena.. I pun kiss-kiss jugak dengan bf i. Tapi takde la sampai macam tu sekali. Gosh.Perempuan tu tengah high ka? Gila babi punya orang. Whatever it is, Thanks for your opinion Iylia. :)

0 dedaun pudina: