CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 8 March 2010

Ayam Masak Lemak Cili Api


Tak seindah pic kat atas tu..Bukan gambar sebenar..Hahaha..cerite dia macam nie:

Mase tu aku kuar g kedai dengan jiran aku(NasAdura binti Talib)
g BSN beli nombor ID.Balik dari BSN,kiteorang singgah the store beli ayam n bahan2 untuk masak(bagi kat buntat aku).Mula2 aku taktau nak masakkan ape untuk Nazrin,tapi Nas cakap masak Lemak Cili Api.Aku pun layankan jelah..So aku pun balik uma Nas,masak dengan Nas.Nas ajar aku masak..Cara masak dia agak pelik,tapi aku dengan sebodoh2 aku pun still layankan jelaa minah keding nie..

Tapi bile dah rase,perghh!!! Tawar rebeh!!! Terlalu pedas(bagi Nas lah,aku rase tak pedas pun..) so nak ubah la ckit masakan tuh.. Nas letak gula dalam 3 sudu..dia cakap " Kalau nak kurangkan pedas,Kene letak gula..".. Then dia cakap lagi "Zarith,kalau tawar kene letak garam.." So aku pun letak lah garam 2 sudu..Still tawar gak.."Nas,still tawar lah..Nak letak lagi ker??" Nas jawab,"letak banyak ckit..t tak tase pulak.." So aku letak another 3 sudu..So 5 sudu lah totalnya.. Baru rase ckit..Tapi masin!! bile letak air+santan..Baru lah ade jugak lah ase nyer tuh..hahaha..N teros bagi kat Nazrin..haha..Then ini comment beliau:

"ayam tak masak..kuah dah okay..
bukan ke nak masak lemak cili api kene tunggu naik minyak dulu ker.."

Aku pun teros tanyer mak aku.Mak aku cakap mane ade masak lemak cili api tunggu naik minyak..haha..bangang tol Nazrin nie..haha..:)

0 dedaun pudina: