CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Friday, 13 February 2015

Kau kenape Zarith??!!

Aku nak happy je dengan eppy.. Macam dulu.. But the thing is, every percakapan kitorang tu, aku attach kan sekali dengan emotional aku.. Benda yang tak payah aku heran sangat, tapi aku punyalah naik angin kalau dia perli. Entahlah.. Terfikir jugak benda ni.. Coz macam hari hari gado.. sampai aku terpikir aku and eppy ni takley lepak sembang lama lama.. mesti last last gado.. WHATS WRONG WITH ME!!! I dont have a clue. Dear god, please help me :(

And eppy, Im totally sorry.. Seriously saya buat awk stress kan? Dahlah awk tengah banyak masalah.. saya makin bebankan awk.. Sorry... But i love you so much, i really do.. Jangan bosan dengan saya k?

Wednesday, 11 February 2015

Officially missing you


Aku tau skang ni bukanlah masa yang sesuai untuk aku tulis blog coz skang ni time kerja.
So i was suppose to do my work. But i can't. I'm totally deppressed coz suddently i started missing someone..

Rindunya dekat kakngah..

Rindu sangat dekat kakngah..
Pejam celik pejam celik, dah nak 4 tahun dah kau tinggalkan semua orang kat sini..
Kejap je rasanye.. Serious tak perasan dah lama gitu..
Semenjak kau pegi, banyak benda berubah.
Good thing, bad thing.. All..
Banyak hikmah, tp tipulah kalau aku nak cakap aku okay dah..
Serious tak boleh move on wei..
Aku still ingat suara kau macam mana..
aku still baca blog kau..
Aku still ingat kita berbual memalam cite pasal boyfriend kau..
Aku still ingat kau suka bagi dengar lagu lagu yang kau suka.. last last aku pun suka lagu tu..
Aku still ingat lagi suara time kau nyanyi.. rindu wei..
Aku still ingat kita berjimba jimba shopping..
Aku still ingat kau suka tulis blog even takde benda nak cite, kau still update blog.. Cite meraban. Most cite kau kat blog tu pun banyak pasal aku, mention nama aku, gambar aku dekat blog tu pun banyak muka aku..
Aku still ingat kau suka mintak tolong dekat aku and adik adik dalam farm ville.
Aku still ingat apa kau buat time kau still hidup..
Aku still ingat once aku pegi tempat yang kita pernah pegi..
Everything kakngah, macam baru semalam je kau pegi..
Banyak benda aku lupa, tapi aku takley lupa pasal kau..
sbb kau rapat sangat dengan aku..


Dulu aku selalu pegi kubur kau, tapi sekarang, macam dah takde masa dah nak pegi sana..
Aku mintak maaf.. Aku memang nak pegi kubur kau.. InsyaAllah really soon..

Wednesday, 28 January 2015

Dear Pieqa

I’m writing this to tell you how sorry I am. I apologize for all the mistakes i’ve been. It has been a couple months since we ended our 8 year friendship, the pain has not been any less than it was that night. The burning pit deep in my chest is still flaming as it was that night. Sedih. Serious sedih.

Thinking bout that night kau putus kawan dengan aku is totally horrifying.  Since then, I spent my time suffering, thinking bout are you still angry at me or not, i'm really sorry pieqa. I know that you're my friend, but you shouldn't do that to paus. He's my friend too. I’m not backing anybody. But seriously pieqa, kita dah berkawan lama dah, then you’d simply blew up everything. Tak sayang friendship kita? I’m totally sorry pieqa. I really did.
I don’t know what to say anymore. I just asking for your forgiveness. I’m truly sorry. Please forgive me pieqa L

Tuesday, 25 November 2014

Jangan jadi fake boleh?

Situation #01

Tengah online... Scroll tumblr.. Syok woo.. too lazy to do anything. Padahal tengah kerja ni.. Tapi disebabkan takde keje, so ngadap ni jelah sampai pukul 5 jawabnya.

Tengah sedap scroll tumblr ni, tiba tiba kak kams intercom aku.

Kak kams : Fisya, you rajin tak? i tau you kan rajin..
Me : Kenapa?
Kak kams : Tolong pegi kedai india dekat atas tu boleh tak? Belikan keropok ke pape ke.. Lapo lah...
Me : Huh... Fisya malaslah.. Sorry....
Kak kams : Ala... Oklah.. Takpe... bye bye

Then i was thinking... Memanglah agak sedih si kak kams ni takde orang tolong belikan dia any tidbits, but sometimes, we have to think bout ourself too kan.. Kalau malas or tak boleh tolong, cakap jelah jujur TAK BOLEH TOLONG. Janganlah jadi fake kan.. Kalau jadi fake pun, tolong orang secare terpaksa tapi dalam hati mengomel-ngomel itu ini, itu kan tak ikhlas namanya.. Tah tah pahala pun tak dapat.. Okay okay.. aku taknak lah cite dosa pahala. But just nak cakap, we have to be honest eventhough we could not make it. InsyaAllah orang tu boleh faham..

And kepada orang tu jugak, let just say orang A lah okay ? benda simple camtu (benda boleh buat sendiri tu) kalau boleh buat, buat lah sendiri ye aok? Kau malas, kau suruh orang B buat, orang B malas nak buat, last last kau mintak orang C yang buat.. Orang C yg jadi mangsa.. Kesian orang C.. Sad sad.. haha

*Dalam situasi ni, orang C tu kak A'sha. Hahaha

Monday, 24 November 2014

Pospone

Aku rasa ni masuk kali yang ke-5 kes tunda.
Again and again
Aku nak settle kan benda ni secepat mungkin
Aku dah penat tunggu
Ya Allah... kenapa tangguhkan lagi..
Kira macam tiap tiap bulan dapat surat dari lawyer
Mintak cuti dari boss pun banyak kali dah pasal benda alah ni
Semua orang pun dah tak heran sangat tangguh tangguh ni
But me? Separuh mati fikir tau tak!
Dah nak sampai time, tiba tiba pospone.
Semua benda aku fikir tros blow je
Am i not ready yet?
I guess so
Cukup lah.
Aku dah taknak tunggu untuk ngadap benda ni lagi.
Nak tangguh-tangguh lagi, tangguh la.
I totally heartless with all this shit.
So why do i still crying?
Urghh...kbai